Wat zijn de meest bezochte monumenten ter wereld?

De meest bezochte monumenten ter wereld zijn de Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk, de Big Ben in Londen, Engeland, het Colosseum in Rome, Italiƫ, het Vrijheidsbeeld in New York, Verenigde Staten, de Brandenburger Tor in Berlijn, Duitsland en de Chinees Muur in Beijing, China.

De meest bezochte monumenten ter wereld zijn:

De meest bezochte monumenten ter wereld zijn:

1. De Grote Muur van China - De Grote Muur van China is een van de meest bekende en meest bezochte monumenten ter wereld. Het is een symbool van China en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In 2007 werd het door UNESCO uitgeroepen tot een van de New Seven Wonders of the World. Het is een van de meest fotografeerde en herkende monumenten ter wereld.

2. De Taj Mahal - De Taj Mahal is een mausoleum in India dat gebouwd is in opdracht van Shah Jahan voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Het is een van de meest bekende monumenten ter wereld en staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de meest fotografeerde en herkende monumenten ter wereld.

3. De Eiffeltoren - De Eiffeltoren is een van de meest bekende en meest bezochte monumenten ter wereld. Het is een van de meest fotografeerde en herkende monumenten ter wereld. Het is een symbool van Frankrijk en staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

4. De Big Ben - De Big Ben is een van de meest bekende en meest bezochte monumenten ter wereld. Het is een van de meest fotografeerde en herkende monumenten ter wereld. Het is een symbool van het Verenigd Koninkrijk en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

5. De Parthenon - De Parthenon is een van de meest bekende en meest bezochte monumenten ter wereld. Het is een van de meest fotografeerde en herkende monumenten ter wereld. Het is een symbool van Griekenland en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk

De Eiffeltoren is een van de meest bezochte monumenten ter wereld. Het is een symbool van Frankrijk en staat in Parijs. De Eiffeltoren is 324 meter hoog en is gemaakt van ijzer. Het is in 1889 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling. De Eiffeltoren is elk jaar door miljoenen toeristen bezocht.

De Big Ben in Londen, Verenigd Koninkrijk

Big Ben is een van de meest herkenbare en populaire bezienswaardigheden van Londen, het Verenigd Koninkrijk. Het is een toren van 96 meter hoog en staat aan de westkant van het Palace of Westminster. De Big Ben is eigenlijk de naam van de klok aan de bovenkant van de toren, maar vaak wordt de hele toren zo genoemd. De klok is sinds 1859 in gebruik en is een van de meest nauwkeurige klokken ter wereld. De toren is dagelijks te bezichtigen, maar de klokken zijn alleen vanaf de straat te zien. Er is geen toegang tot de toren zelf.

De Tiananmenpoort in Peking, China

De Tiananmenpoort in Peking, China is een van de meest bezochte monumenten ter wereld. Het is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Het is een belangrijk symbool voor de Chinese cultuur en geeft toegang tot het Verboden Stad. Het is een van de meest fotogenieke monumenten ter wereld en trekt veel toeristen.

De Brandenburger Tor in Berlijn, Duitsland

De Brandenburger Tor is een van de meest bezochte monumenten ter wereld. Het is een symbool van de stad Berlijn en de Duitse geschiedenis. Het monument is 18 mensenhoog en staat in het midden van de stad. Het is gemaakt van steen en metselwerk. Het is een van de meest herkenbare monumenten ter wereld.

De Vrijheidsbeeld in New York, Verenigde Staten

Het Vrijheidsbeeld in New York is een van de meest bezochte monumenten ter wereld. Het is een symbool van vrijheid en democracy. Het beeld staat op Liberty Island in de haven van New York. Het beeld is 305 meter hoog en is gemaakt van koper. Het werd onthuld in 1886 en is sindsdien een populaire toeristische attractie. Het beeld krijgt jaarlijks ongeveer 4 miljoen bezoekers.


Plan du site